Olen toiminut terveydenhuollossa vuodesta 1990 lähtien. Ensin kuntohoitajana, sitten osteopaattina, nykyään myös psykoterapeuttina. Olen ikuinen opiskelija, sillä aina löytyy jotakin mielenkiintoista keho/mieli terapioista joista olisi hyvä tietää enemmän. Halusin psykoterapiassa perehtyä mahdollisimman pitkälle ratkaisukeskeiseen lähestymistapaan , ja hakeuduinkin Englantiin Bristolin yliopiston maisteri ohjelmaan. Se on Euroopassa ainut yliopisto jossa ratkaisukeskeinen maisteri ohjelma on olemassa.
Maisteri tutkinto perustui tieteelliseen tutkimukseen, ja se avasikin silmäni lopullisesti ratkaisukeskeisen menetelmän monipuoliseen ymmärtämiseen. Sitä voidaan soveltaa niin yksilö, ryhmä/joukkue, yritys, yhteisö ja organisaatio tasolla menestyksekkäästi ja tehokkaasti melkeinpä kaikkien mahdollisten ongelmien ratkaisuun.
Urani alkuvaiheessa sain toimia paljon mukana sotiemme läpikäyneitten sotainvalidien ja veteraanien ja heidän puolisoittensa kuntoutuksessa. Nuo vuodet näitten kovia kokeneitten ja joskus vaikeasti haavoittuneiden ja traumatisoituneiden kuntoutujien kanssa auttoivat ymmärtämään paljon ihmisen psykofyysissosiaalishenkistä kokonaisuutta, myöskin inhimmillisten voimavarojen riittävyyden tärkeyttä.
Japanilaiset itsepuolustuslajit (Aikido, judo, karate ) ja itämainen terveysliikunta ( Jooga, tai-chi-kung ) ovat olleet rakkaita harrastusmuotoja minulle jo 14 vuotiaasta lähtien. Itämaisen hoitoperinteen hoidot tulivat mukaan hoitovalikoimaan vuonna 1993 shiatsun ja akupainannan myötä, myöhemmin opiskelun myötä myös akupunktio ja muut kiinalaisen lääketieteen hoidot. Vuodesta 2004 lähtien olen myös opettanut itsepuolustuskursseja ja itämaisen terveysliikunnan ja hoitoperinteen koulutuksia.
Sekä ratkaisukeskeisessä että itämaisessa filosofiassa ollaan samanlaisten perusperiaatteiden äärellä. Esimerkiksi ratkaisukeskeisen viitekehyksen eräs perusolettamus Insoo Kim Bergia lainaten on näkemys, että elämä on systeeminen. Sen mukaan, kun yksi osa jossain
Systeemisyyden perusolettamus on kuin suoraan akupunktion tai kiinalaisen lääketieteen oppikirjasta. Oma kokemukseni 30 vuotta erilaisia itämaisia ja länsimaisia keho/mieli terapioita tehneenä todistaa tämän olettamuksen todeksi. Kehon kautta voidaan vaikuttaa mieleen ja päin vastoin. Siksi teen mielelläni keho/mieli terapioita, sillä ne täydentävät toisiaan ja tehostavat siten hoitoa.
Vastaan Suomen Hypnoosi- ja Psykovalmennus Keskus Oy:n psykoterapeuttisista hoidoista ja työnohjauksesta.
Ota yhteyttä
Voit tehdä varaukset suoraan Ajas-järjestelmämme kautta 24/7 alla olevasta napista ”sähköinen ajanvaraus” tai puhelimitse arkisin klo. 9.00 – 19.00
Sähköinen ajanvaraus